Injustícia del govern espanyol

 

30.03.2007
Aquest matí la injustícia del govern espanyol ha condemnat el company amazic de Cornellà Sense Fronteres a viure en la misèria i la privació en tots els sentits una altra vegada sota la dictadura del sistema marroquí. En execució de l'ordre d'expulsió proposada pel subdelegat del Govern i notificada per la jutgessa, la policia nacional ha dut Salah, juntament amb d'altres víctimes de la llei d'estrangeria, amb furgonetes i per força a l'aeroport del Prat. Salah explicava en una trucada telefònica que m'ha fet una mica abans de l'expulsió a les 7:38 h que estava avisat de preparar-se, però fins al moment no ha signat cap paper, la qual cosa significa que l'autoritat utilitza l'estratègia d'enganyar i no informar per evitar qualsevol possibilitat de recórrer i protestar.
 

El cas de Salah no és el primer ni l'últim, però és excepcional. En el terreny personal, després d'un tracte racista des de la detenció basada en el seu color de pell al metro de la plaça de Catalunya, fins als 23 dies d'empresonament al centre d'"internament" de la Zona Franca, la seguretat del nostre company no està gens garantida, perquè, en lliurar-lo a la policia marroquina, compareixerà davant el tribunal i se'l "castigarà" per sortir del país d'origen sense permís i per haver sol·licitat l'asil als territoris de l'estat "enemic". Afegim a tot això el futur dels seus tres fills, la seva dona, la seva mare i la seva germana, que vivien des de fa quatre anys de les remeses de la feina de Salah a Espanya.

L'altra significació d'aquesta expulsió és una intervenció clara de la subdelegació del Govern en els immigrants; no ens volen organitzats.
És un cop a Sense Fronteres de Cornellà i al moviment de migració en general, un desafiament a totes les persones i les entitats que han manifestat el seu suport a la llibertat de Salah i el seu rebuig al racisme de l'estat. Aquest desafiament és evident en la paraules del subdelegat del Govern ahir en referència a Salah: "Tothom ha trucat; només falta la Moncloa."
FORA LA LLEI D'ESTRANGERIA!