Comencen les classes de l'amazic per a l'alumnat sabadellenc d'origen amazic, curs 2012-2013

concurs final de curs 2010-2011, Sabadell nordconcurs final de curs 2010-2011, Sabadell nord 

  

Injustícia del govern espanyol

30.03.2007
Aquest matí la injustícia del govern espanyol ha condemnat el company amazic de Cornellà Sense Fronteres a viure en la misèria i la privació en tots els sentits una altra vegada sota la dictadura del sistema marroquí. En execució de l'ordre d'expulsió proposada pel subdelegat del Govern i notificada per la jutgessa, la policia nacional ha dut Salah, juntament amb d'altres víctimes de la llei d'estrangeria, amb furgonetes i per força a l'aeroport del Prat. Salah explicava en una trucada telefònica que m'ha fet una mica abans de l'expulsió a les 7:38 h que estava avisat de preparar-se, però fins al moment no ha signat cap paper, la qual cosa significa que l'autoritat utilitza l'estratègia d'enganyar i no informar per evitar qualsevol possibilitat de recórrer i protestar.
 

El cas de Salah no és el primer ni l'últim, però és excepcional. En el terreny personal, després d'un tracte racista des de la detenció basada en el seu color de pell al metro de la plaça de Catalunya, fins als 23 dies d'empresonament al centre d'"internament" de la Zona Franca, la seguretat del nostre company no està gens garantida, perquè, en lliurar-lo a la policia marroquina, compareixerà davant el tribunal i se'l "castigarà" per sortir del país d'origen sense permís i per haver sol·licitat l'asil als territoris de l'estat "enemic". Afegim a tot això el futur dels seus tres fills, la seva dona, la seva mare i la seva germana, que vivien des de fa quatre anys de les remeses de la feina de Salah a Espanya.

Entrevista a Aziz Baha

“Tothom pot aprendre el català”
Portaveu de l’associació Cornellà Sense Fronteres
Entrevista feta per Pere Campí

L’Aziz és llicenciat en biologia i fa gairebé 5 anys que va venir a viure a Catalunya procedent de Gourrama (Er-Rachidia, Marroc). El seu bagatge lingüístic ("els magribins tenim molta facilitat per a aprendre llengües", em confessa amb humilitat) li ha permès exercir professionalment com a educador a la Fundació Bayt Al-Thaquafa, on desenvolupa tasques de traducció i mediació dins l’àmbit escolar. També és coordinador i portaveu de Cornellà Sense Fronteres, entitat que col·labora amb la Plataforma per la Llengua.
Aziz BahaAziz Baha
Explica’ns com vas aprendre el català.
El vaig aprendre inscrivint-me al Centre per a la Normalització Lingüística. Actualment estic fent el nivell E2. M’agrada molt, el trobo molt fàcil i crec que és possible que totes les persones l’aprenguin. Però t’haig de dir que els catalans no m’ho van posar gens fàcil al principi. Quan vaig arribar, la gent d’aquí, pel fet de ser estranger, em parlava en castellà. Això no només passava amb mi, sinó amb tots els immigrats.